Futapest Klub
1034 Budapest, Tímár utca 29.
futapestklub@gmail.com
(20) 824-3698
Ujj Zoltán
(1956. február 14. - 2012. augusztus 26.)

Ujj Zoltán 1980 óta rendszeresen résztvett a Futapest versenyeken, majd aktív tagja volt az 1990-ben önálló egyesületté váló Futapest Klubnak, részt vett az elnökség munkájában is. Kiválása után is rendszeresen látogatta rendezvényeinket, jól érezte magát a crossfutásokon.

Sportszervezői ambícióit azonban itt nem volt lehetősége maradéktalanul megvalósítani, ezért 1996-ban létrehozta a Zöldgömb Sport Klubot, ahol futóversenyeken kívül gyalogos és kerékpáros teljesítménytúrákat, versenyeket is szervezett. A hazai ultrafutás megszervezésében is az élen járt.

A sporthoz és a természethez való viszonyát legjobban az "Előzd meg a kisvasutat" rendezvénysorozat tükrözi, amivel felhívta a figyelmet a környezetkímélő vasúti közlekedés fenntartásának fontosságára. Jó kapcsolatot ápolt a médiával, sokat tett a tömegsport népszerűsítéséért. 2012. augusztusában egy erdei úton kerékpárjával olyan szerencsétlenül esett el, hogy fejsérülésébe belehalt. Nehezen pótolható űrt hagyott maga után. Megkezdett munkáját az utódai igyekeznek folytatni, bizonyára ő is így akarná.

K.T.


Tapír nekrológja